top of page

Stå opp og skin!


Escape Beach in Alsancak
Alsancak Beach

Velkommen til en av de solfylte bloggene rundt, offisielt inspirert av Kypros!

Som den tredje største øya i Middelhavet (etter Sicilia og Sardinia), må vi si at Kypros har en veldig solfylt personlighet i mer enn 300 dager i året. Dette betyr at selv om det regner, kan du støte på en herlig regnbue på veien.

Mens det er så mye å dele med deg om denne naturskjønnheten; det kan være en god idé å begi seg ut på en imaginær reise på en dag! Damer og herrer! Fest sikkerhetsbeltene og nyt flyturen!


Opp og hopp!

"God morgen!" Kan du føle energien fra de majestetiske Beşparmak-fjellene, den perfekte klassiske blå fargen på Middelhavet eller de duftende trærne? Å våkne tidlig er en av de beste tingene å gjøre når en ny og strålende dag venter på deg ved døren! Men først, hvordan vil du ha frokosten din? Spoiler advarsel! Halloumi-ost, Kypros spesielle "çakıstes"-oliven og ostefylte bakverk vil dele hovedrollene i denne deilige filmen. Etter en solid frokost, hva står på menyen?

En liten tur i naturen eller en dukkert i havet hvis det er sommer,... det du føler for, er alltid dette vakre stedet klar til å inspirere deg! Kypros er alltid populær for adrenalinsport, og sykkel- og fottureruter er flotte ruter der du kan lade opp kroppen og glede deg over noen overraskelser underveis: Har du noen gang fulgt en dronning sin fotspor på en tursti som ender i hennes slott? Vel, når du trår inn på Hilarion Castle-stien, vil du forstå hva vi mener. Masse frisk luft og økte energinivåer... Det er den tiden på dagen da ingen vil si nei til en deilig lunsj.

Ingen hastverk! En deilig lunsj er på vei... Masse frisk luft og økte energinivåer... Det er den tiden på dagen da ingen vil si nei til en deilig lunsj. Vær imidlertid forsiktig, den fargerike kypriotiske maten vil få deg til å forelske deg i den, akkurat som det skjedde med lokalbefolkningen før. Molehiya, kypriotiske potetboller, kokt tarhanasuppe, magarına bulli (makaroni med halloumi-ost og grillet kylling), bakverk fylt med spinat... Hvis disse rettene fra forskjellige sesonger kommer sammen, hvem vet hvilke fantastiske historier de ville fortelle hverandre. Vi lover at du vil høre den beste noensinne!

Hva med noen historietimer om ettermiddagen?

Hvis du fortsatt ikke har lest boken "Homo Sapiens" skrevet av Yuval Noah Harari, la oss invitere deg til sporene av våre dyktige forfedre: De første spor av menneskelig liv på Kypros går tilbake til oldtiden. Bare tenk på det - disse områdene, der Afrodite ble født, har alltid vært den mest dyrebare delen av kongedømmene og imperiene, og de har blitt kalt med 128 forskjellige navn gjennom historien. Forskjellige historier, skjult i hvert hjørne av øya... Alle klostrene, slottene, moskeene, kirkene... Så mye at mens du følger de fargerike dørene i de trange gatene i Girne havn, kan du komme over ruinene av et veldig gammelt slott. La oss bare ta oss tid til å nyte rose-smaksatt tyrkisk delight med en kopp kypriotisk kaffe og slappe av mens all den historiske informasjonen synker inn.

God kveld! Kypriotiske kvelder er kjent for å ønske deg velkommen med de fineste lokale delikatesser som sheftali kebab, ulike kypriotiske meze og ekstraordinære viner fra øya. Øya kan gjøre deg til en "Thalassophile," en person som elsker havet eller en ivrig fuglekikker; men når solen går ned, er én ting sikkert: Det beste med kypriotiske kvelder er de varme øyeblikkene når du er sammen med dine kjære eller bare har en samtale med lokalbefolkningen som vil få deg til å føle deg som hjemme... Øya kan gjøre deg til en "Thalassophile," en person som elsker havet eller oseanet, eller en ivrig fuglekikker.

God natt! Hvis vi er klare til å legge dagen bak oss, hvem vil du at skal være stjernen på natten? Det er alltid rom for netter fylt med musikk og dans eller en stille seremoni med dine kjære. Ikke glem å si god natt til månen som blinker fra himmelen før du sovner etter en perfekt dag. Kypros, som sin fruktbare natur, er alltid villig til å dele mange forskjellige historier til enhver tid på dagen... Det er mye å oppdage i dette vakre landet hvor Afrodite ble født.

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page